bedreigd door noodweer

‘Bedreigd door Noodweer’

Seth en Else gaan met hun families op vakantie naar Zwitserland. De nieuwe tent van Seth is nog maar net opgezet als er een enorm noodweer losbarst. De woeste bergbeek stroomt over, gelukkig worden ze net op tijd gered door de campingbaas. De gevolgen van het noodweer zijn enorm: het dorp is afgesloten van de buitenwereld en de tent is vermorzeld onder een groot rotsblok.

Gelukkig komt de volgende dag het leger in actie om het dorp te helpen. Diezelfde dag vinden Seth en Else op hun kampeerveld een schatkistje. Maar als ze het meenemen, worden ze overvallen door twee mannen.

Als Seth en Else gaan kijken bij de militaire helikopter zien de twee mannen lopen. Die blijken veel gevaarlijker te zijn dan ze hadden gedacht. Kunnen Seth en Else nog ontsnappen?

Een stukje van dit verhaal maakte ik zelf mee, toen we jaren geleden op de camping in de Alpen stonden. Tijdens noodweer ging het luchtalarm af en moesten alle campinggasten helpen om het veld naast de beek te ontruimen. In de stromende regen trokken we tentpinnen los van tenten en sleurden we met tien man tegelijk complete tenten naar het hogere pad. 

‘Bedreigd door Noodweer’ is een vervolg op ‘bedreigd‘  en ‘online bedreigd‘ die de afgelopen twee jaar zijn verschenen, maar je kunt het prima zelfstandig lezen.

 

Klik hier om de het eerste hoofdstuk van het boek te lezen.


Bedreigd door Noodweer

Roland Kalkman

AVI E5

Uitgeverij ‘Den Hertog’, Houten

Prijs: € 11,90

ISBN:  978 90 331 31745

Dit boek is vanaf nu te koop of te bestellen in de christelijke boekwinkel of op deze website.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.