What’s in a name?

Geen reacties

What’s in a name? Ik krijg net een mailtje van een oud collega, ze heeft in ‘Mijn Mobieltje’ de twee namen ontdekt van haar kinderen: is dat toeval…?

Ai, betrapt…: ik had de naam van haar zoon Giel ‘zomaar’ gekozen, omdat ik het een leuke naam vond, maar deze jongen had in het verhaal een zus. Die kreeg de naam van de dochter van collega Suzanne: Sanne. En nou ontdekte ze het zelf toen ze het boekje aan het lezen was. Gelukkig maar dat ze het leuk vindt!

Namen zijn heel belangrijk in een verhaal: Je moet de (hoofd)persoon wel sympathiek vinden en daar helpt een leuke naam ook bij. Als je jouw naam in één van mijn boeken vindt, is dat dus een complimentje: ik vind jouw naam leuk! (Behalve als het natuurlijk een of andere schurk is :-))

En stiekem heb ik wel eens wat namen van familie en vrienden in een boek gebruikt. De meeste hebben het niet door…

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.