De laatste slag

38 reacties

 

Even is er een moment van doodse stilte. Alsof iedereen tegelijkertijd de adem inhoudt, wachtend op het startschot. Remi’s spieren spannen zich, zijn rug kromt zich nog meer. Dan komt de knal. In zijn oren klinkt het als een explosie. Onmiddellijk duikt hij naar voren, het water in. Met alle kracht die in hem is zwemt hij weg, alsof zijn leven ervan afhangt.

 

Deze thriller voor jongeren vanaf 13 jaar  gaat over Jos, wiens vader Remi zwemkampioen is. Tijdens zijn afscheidswedstrijd, krijgt hij echter een hartstilstand. In de ambulance komt zijn Remi even bij: ‘Vergeef me,’ zegt hij tegen Jos. ‘En vraag vergeving namens mij aan je moeder, aan Vincent en Udo… En aan…’

Als Jos met zijn vrienden Pascale en Nick op stap gaat om deze opdracht uit te voeren, wordt hij geconfronteerd met de feiten: Zijn vader had heel wat om vergeving voor te vragen. Dan mengt de politie zich in het verhaal. Jos’ vader is geen natuurlijke dood gestorven. Jos komt erachter dat hijzelf nog een slag moet slaan.

 

Het schrijven van dit boek had heel wat voeten in de aarde. In 2006 geleden schreef ik de proloog, als kort verhaal. Na zeven jaar verschijnt nu het hele verhaal in versie 7.3 als boek.

Er zitten meer uren schrijfwerk in dit boek dan ik ooit in een boek heb gestoken. En ook de tijd van research is aanzienlijk. Ik weet nu alles van doping, van motorcross, van erfenissen voor een minderjarige en ga zo maar door.

Een boek schrijven doe je niet alleen. Ik heb veel hulp gehad aan de mensen die mijn manuscript verschillende keren hebben gelezen en van kritiek voorzien hebben: van Antoinette, mijn vrouw, van mijn schrijvende collega’s: Bert Wiersema, Bram Kasse en Hans Mijnders, en natuurlijk van Marija Veldhoen, mijn redacteur. (DANK JULLIE WEL!) Zij gaven mij soms net dat duwtje dat ik nodig had. Een jaar of vier geleden zei Bert tegen me: ‘Je hebt goud in handen, maar het is nog niet goed te zien…’ Dat was een groot compliment, maar ook een grote uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat het goud voor iedereen zichtbaar wordt?

Of het is gelukt? Dat mag je zelf beoordelen. Ik vind het leuk als je hieronder een reactie op het boek achterlaat!

Tenslotte nog een groot compliment geven voor Bas Mazur, die de omslag voor ‘De laatste slag’ heeft ontworpen.

Veel leesplezier!

Klik hier om de eerste hoofdstukken te lezen.

De laatste slag

Roland Kalkman

Uitgeverij ‘Den Hertog’, Houten

Prijs: € 13,50

ISBN: 978 90 331 2574 4

Dit boek is te koop of te bestellen bij iedere boekwinkel in Nederland Of op deze site.

Roland Kalkman

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.