Geldjacht

Geen reacties
GeldjachtHet kokertje is een centimeter of tien groot. ’t Zit met een klipje vast aan de poten van de vogel. Met een handomdraai heeft Rick het eraf. Nieuwsgierig draait hij aan het kokertje, zodat het dopje eraf gaat. Dan hoort hij een geluid achter zich. In een schrikreactie stopt hij het ding in zijn zak, terwijl hij zich omdraait…

Tijdens zijn vakantie in Engeland vindt Rick een vogel die door een jager is neergeschoten. Het dier heeft een kokertje aan zijn poot. Rick vertelt aan niemand iets over het kokertje en de inhoud ervan. Zelfs niet aan Jasper,zijn beste vriend. Maar als Rick en Jasper een half jaar later samen nog eens naar Engeland gaan, om te logeren bij oom Alex, blijken er toch meer mensen van dat kokertje af te weten…

Vanaf ± 10 jaar.

Het verhaal van Geldjacht speelt in Engeland. Ik heb het bedacht toen ik daar een paar jaar geleden bij mijn vriend Marcel aan het logeren was. Het bos met het meertje uit het verhaal bestaat echt. Mijn vriend Marcel werkt op de trein die elke dag door de Eurotunnel rijdt. Als je op de kaart wilt zien waar het boek zich afspeelt, klik dan hier!

Met dit boek won ik in 2004 de Eigenwijsprijs! Dat is een prijs waarin kinderen kiezen wat zij het mooiste christelijke kinderboek vinden.

Ook in dit boek zijn de tekeningen van Adri Burghout.

Geldjacht

Roland Kalkman
Uitgeverij ‘Den Hertog’, Houten
ISBN: 9033117339

Helaas, dit boek is uitverkocht, maar je kunt het nog wel in de bibliotheek lenen.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.