Maria, dochter uit Colombia

 

Het gaat over een reis naar Colombia,’ zegt vader. Meteen zit Juan op het puntje van zijn stoel. ‘Het lijkt ons een goed idee om die reis binnenkort te gaan maken,’ gaat vader verder. Hij kijkt Juan en Maria aan. ‘Als jullie willen, kan het al de komende zomervakantie.’

Wat haar vader nog meer zegt, hoort Maria niet. – Ik ga naar Colombia! – schiet het door haar heen. – Ik ga naar Colombia! –

Voor de afscheidsavond van de basisschool moet iedereen een babyfoto en een geboortekaartje meenemen. Maria heeft daar geen zin in. Zij is geadopteerd en denkt veel na over haar Colombiaanse achtergrond. Ook haar broer Juan heeft veel vragen. Steeds vaker praat Maria er met haar ouders en haar vrienden over. Daardoor ontstaat het plan om naar Colombia te gaan en te gaan zoeken…

“Maria, dochter uit Colombia” is het vervolg op “Rosa, straatverkoopster in Colombia”, maar het is ook als zelfstandig boek te lezen.

Er is nu ook een derde deel in deze serie: ‘Rosa en Maria, zoektocht in Colombia.

Drie jaar na het verschijnen van Rosa, ben ik dan toch begonnen aan een vervolg op Rosa. Niet over Rosa, maar over haar dochtertje: Maria. Hoe is het om als adoptiekind op te groeien in Nederland? Hoe is het om te weten dat je ook een ‘madre’ hebt in Colombia? Een boek om over na te denken!

Maria, dochter uit Colombia

Roland Kalkman
Uitgeverij ‘Den Hertog’, Houten
Prijs: € 6,90
ISBN: 9789033120657
Dit boek is te koop of te bestellen bij iedere boekwinkel in Nederland!
Bestellen kan ook via www.hertog.nl

 • hallo ik ben isabel ik vind dit boek super leuk mijn vader komt uit colombia .

 • Pingback: ‘Maria, dochter uit Colombia’ is herdrukt ()

 • Hallo Roland,

  Ik vindt het een leuk boe vooral omdat, ik zelf ook geadopteerd ben.
  Ik kom ui Guatemala. Mijn geboortemoeder kon niet meer, voor mij zorgen en toen ben, ik naar Nederland gekomen. Ik heb alle drie de delen van Rosa en Maria

  groetjes eline

 • Beste Mr.kalkman,

  ik vind supper leuk boek ik ga een boekspreking
  over doen,allen ik heb nog een vraag komt er nog een boek over Rosa en Maria
  heeft michien nog tipt over het boek wat leuk is om te vertele?

  groetjes Joelle

  • Beste Joelle, Dankjewel voor het compliment. Leuk dat je voor ‘Rosa en Maria’ hebt gekozen. Ik heb op dit moment geen plannen voor een vervolg op het boek, maar je weet maar nooit…
   Succes met je boekbespreking! Groet, Roland

 • hallo, ik kwam hier toevallig terecht na een luie avond surfen op internet.
  ik ben ook een vrouw geadopteerd uit colombia en woon in belgie. ik heb een tijdje in behandeling geweest en verschillende boeken gekregen over adoptie uit colombia!helaas nooit uw boek gezien te kregen! spijtig wand het lijkt me een mooie boek! kan ik er heir in belgie ook aangeraken??? ik dank u zeer! mvg Diana

 • ik vind het heel mooi
  ik doe er mijn boekgespreking over
  heeft u messchiennog wat info
  mijn huis nummer
  is rietgors 153
  2991 MN Barendrecht
  vriendelijke groet nelly de rooy

  • Hoi Nelly, Leuk dat je voor ‘Maria’ hebt gekozen voor je boekbespreking. Ik ga eens kijken of ik nog een poster voor je heb. Als je vragen hebt voor je boekbespreking, mag je ze ook gerust stellen, hoor! Groet, Roland

 • beste meneer kalkman

  het boek maria, dochter uit colombia is heel mooi!
  hoe komt u aan dit thema? stuur het a.u.b. naar mijn mailadres

  groetjes hillianne

  • Roland Kalkman

   Hoi Hillianne, dankjewel voor het compliment. Leuk om te horen dat je ‘Maria’ een mooi boek vindt. Mijn drie kinderen zijn in Colombia geboren. Zo ben ik op het idee gekomen om boeken over adoptie te schrijven. Groetjes, Roland Kalkman

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.