Genomineerd voor de Eigenwijsprijs

Om 11.00 uur belt Antoinette, mijn vrouw, op mijn mobieltje: ‘Maria, dochter uit Colombia’ is genomineerd voor de Eigenwijsprijs. De jury heeft gebeld dat mijn boek, samen met twee andere boeken, kans maakt op deze Christelijke kinderjuryprijs! Dat is natuurlijk heel leuk nieuws.  Het is extra leuk, omdat ‘Maria’ het vervolg is op ‘Rosa, straatverkoopster in Colombia’. Dat boek won drie jaar geleden de EWP. Nu moet ik afwachten tot eind augustus, want dan maakt de jury bekend wie de meeste stemmen heeft gekregen en wie dus de winnaar is.

De andere genomineerden zijn: Adri Burghout en Hans Mijnders. Leuk detail is dat Adri ook illustrator is en de omslag van ‘Maria’ heeft getekend. En Hans Mijnders won de EWP vorig jaar.

Iedereen die op ‘Maria’ heeft gestemd: Dankjewel! Ik vind het vooral een compliment dat jullie het een mooi boek vinden!

Klik hier voor meer informatie over de EWP

Geef een reactie